FAQ

Doneren

Kan ik veilig doneren via deze website?
Fundbase is volgens alle moderne standaarden ontwikkeld. Om de veiligheid te vergroten maken wij gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat, wat te herkennen is aan het slotje in de adresbalk van je browser. 
 
Moet ik registreren om te doneren?
Als je wilt doneren op een campagne, dan is het niet nodig om je te registreren bij Fundbase.nl. Donateurs kunnen dus zonder een account aan te maken geld doneren.
 

Hoe werkt anoniem doneren?
Het is mogelijk om een donatie anoniem te doen. Als je op de pagina van doneren onder je naam het vakje "Anoniem doneren" aanvinkt, zal jouw naam niet zichtbaar zijn op de campagnepagina. Ook kan de beheerder van de campagne achterliggend je naam en e-mailadres niet zien. 
 
Wanneer is mijn donatie zichtbaar?
Na het succesvol afronden van een donatie via iDeal, zal de donatie binnen 10 minuten zichtbaar zijn op de campagnepagina. Je vindt je donatie terug onder het kopje "Ontvangen donaties".

 

Betaal ik transactiekosten bovenop mijn donatie?

Fundbase.nl is voor donateurs volledig gratis! De donateur betaalt geen extra transactiekosten bovenop de donatie. Er worden wel transactiekosten ingehouden op het bedrag dat naar de campagne-eigenaar gaat. Meer over onze tarieven lees je terug op deze pagina.
 
Op welke manier kan ik doneren op Fundbase.nl?
Je kunt bij Fundbase.nl doneren via :
·   Overboeking eigen bank.
·   iDeal of via Creditcard card. De transactie verlopen via betaalpartner Stripe en iDeal.
·    Paypal

 Zodra een betaling is afgerond, kom je automatisch weer terug op onze website.


Wat is het minimale bedrag dat ik kan doneren op Fundbase.nl?
Het minimale donatiebedrag op Fundbase.nl is € 5,00. De reden van een minimumbedrag is om de kosten zo laag mogelijk te houden.
 
Wanneer ontvangt de campagnebeheerder mijn bijdrage?
Na het afronden van een donatie heeft de campagnebeheerder direct de beschikking over jouw bijdrage, er geldt geen minimumsaldo. Hij of zij dient daarvoor wel eerst het bankrekeningnummer te verifiëren met een betaling van € 0,01. Wij vragen deze verificatie om zeker te weten dat degene eigenaar is van de rekening.
De campagnebeheerder kan altijd een opname van de donaties doen..
Het kan vervolgens 1 tot 2 werkdagen duren voordat het op de bankrekening van de campagnebeheerder staat.